Vastgesteld bestemmingsplan ’t Hout – Houtsestraat

Burgemeester en wethouders van Helmond maken bekend dat, op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, de gemeenteraad op 23 mei 2024 het bestemmingsplan ’t Hout – Houtsestraat heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan ligt met ingang van 31 mei 2024 gedurende zes weken ter inzage.

Het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan maakt de realisatie van 17 woningen mogelijk op de locatie van het huidige kassencomplex ter hoogte van het adres Geldropseweg 18-22, ten zuiden van de Houtsestraat 67. Het kassencomplex wordt gesloopt. Tevens wordt de bedrijfsbestemming van het perceel Houtsestraat 67 gewijzigd naar een woonbestemming.


Inzage plan

U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De identificatiecode is NL.IMRO.0794.1300BP230009-2000.


Inzage papieren exemplaar in het Huis voor de Stad

U kunt het plan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Van het bestemmingsplan ligt er ook een papieren exemplaar ter inzage in het Huis voor de Stad, Weg op den Heuvel 35. Het bekijken van een exemplaar kan tijdens de openingstijden van het Huis voor de Stad. De digitale versie van www.ruimtelijkeplannen.nl is juridisch bindend. 


Beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan met ingang van 1 juni 2024 gedurende zes weken schriftelijk beroep worden ingesteld door:

  1. Iedereen die eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;
  2. Een belanghebbende die niet eerder een zienswijze heeft ingediend op het ontwerpbestemmingsplan;
  3. Een niet-belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest, dan wel niet op tijd is geweest om een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Een beroepschrift kunt u sturen naar: de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.  Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn.  Het beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wanneer sprake is van een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend tevens een schriftelijk verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op bovenstaand adres.  In dat geval wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden direct in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat na afloop van de beroepstermijn geen nieuwe beroepsgronden meer mogen worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

 

 

Uw Reactie
Uw Reactie