Podiumbijeenkomst digitale toegankelijkheid en vaardigheid

Woensdag 28 augustus 2024

Op dinsdag 3 september om 19.30 uur vindt een bijeenkomst plaats over digitale toegankelijkheid en vaardigheid in de Raadzaal van het Huis voor de Stad. Samen met ervaringsdeskundigen en experts leggen we uit waarom dit onderwerp zo belangrijk is, delen we kennis en geven we praktische tips.

Het is belangrijk dat websites toegankelijk zijn, zodat digitale informatie voor iedereen beschikbaar. Maar stel je voor: je bent blind en moet online iets opzoeken. Hoe makkelijk gaat dat? Of je zit in de trein en wil een video kijken, maar er is geen ondertiteling. Hoe kan je dan de video goed volgen? En wat is ons beleid bij dit onderwerp en waar liggen de uitdagingen hierin?

Sprekers

Deze avond gaan we in op de verschillende aspecten rondom het thema digitale toegankelijkheid en vaardigheid. Hierin volgen bijdragen van:

  • Larissa Klaassen: Olympische kampioen para-cycling, toegankelijkheidsexpert en zelf blind. Zij deelt haar ervaringen en inzichten over dit belangrijke onderwerp.
  • Tom Hessels: hij is zelf blind en vertelt op een enthousiaste manier hoe hij het bezoeken van websites ervaart.
  • Wij vertellen over ons beleid op het gebied van digitale toegankelijkheid, met daarbij ook de uitdagingen en ambities die er zijn.

Opzet avond

  • 19.00 uur: Inloop met koffie en thee in het Huis voor de Stad;
  • 19.30 uur: Start podiumbijeenkomst in Raadzaal;
  • 22.00 uur: Afsluitende borrel in het Huis voor de Stad.

Aanmelden

Wil je deze interessante avond bijwonen? Meld je hier aan voor de podiumbijeenkomst.

Digitaal volgen

Als het niet mogelijk is om de podiumbijeenkomst fysiek bij te wonen, is deze bijeenkomst digitaal te volgen. Tijdens de vergadering komt een mobielnummer in beeld waar u uw vragen en opmerkingen naar kunt sturen om toch mee te doen aan het gesprek.

Uw Reactie
Uw Reactie