19 augustus start aanleg 25 Septemberpark

Dinsdag 6 augustus 2024

Zoals u weet wordt er hard gewerkt in het centrum. Zo maken we ons centrumgebied nog prettiger om in te wonen, winkelen, werken en verblijven. Het park rondom de Watertoren is een van de volgende projecten. Maandag 19 augustus starten we met de aanleg van het 25 Septemberpark.

25 Septemberpark

In het park rondom de Watertoren stroomt de Stadse Aa straks weer een stukje verder. Daarnaast komen er rondom het looppad allerlei sport- en spelvoorzieningen voor jong en oud. In dit nieuwsbericht ziet u hoe het park eruit komt te zien.

De werkzaamheden starten op maandag 19 augustus

Aannemersbedrijf FL B.V. gaat het 25 Septemberpark aanleggen. Het terrein bij de Watertoren waar veel auto’s parkeren, wordt ingericht als park. De aanleg van het park kan ervoor zorgen dat er meer bouwverkeer door de Torenstraat komt. Voor de glas- en kledingcontainers komen er (tijdelijke) voorzieningen iets verderop. Ook na de werkzaamheden, zullen de containers in de buurt beschikbaar blijven. We nemen de buurt mee in de gespreken over de glasbakken en de inrichtingen van de buitenruimte.

Het verleggen van kabels en leidingen bij de Citysporthal

In juni zijn we gestart met het verleggen van kabels en leidingen in de buurt. Om zo woningbouw bij de voormalige Citsporthal en de aanleg van de parkeergarage aan het Piet Blomplein mogelijk te maken. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met december.

Afsluitingen vanwege verleggen kabels en leidingen

U merkt misschien al dat er meer werkverkeer is. De Torenstraat is afgesloten tussen de Watermolenwal en de inrit Parkeergarage Keysershof. Van augustus t/m december sluiten we het hele kruispunt Watermolenwal- Torenstraat af. De Watermolenwal is dan niet meer toegankelijk voor doorgaand verkeer (wel bestemmingsverkeer) tussen inrit Kloosterhof en toegang parkeerterrein Bibliotheek. De hoofdingangen van de Bibliotheek en Jack’s casino aan de Watermolenwal zijn vanaf 12 augustus een paar weken niet bereikbaar. Deze zijn wel via de zijingang bereikbaar.

Omleidroutes

Voor de auto zijn er twee omleidroutes:

1.     Vanaf de Ameidwal tot aan de Elzas parkeergarage, deze loopt via:

Marktstraat, Binderseind, Noordende, Oostende, Julianabrug, Kanaaldijk N.W., Havenbrug en Havenweg

2.     Vanaf de Kanaaldijk N.W. richting Oostende/Ameidewal, deze loopt via:

Kanaaldijk N.W., Julianabrug, Oostende, Noordende, Binderseind, Marktstraat. Of u rijdt via Havenbrug en de Havenweg.

Fietsers en voetgangers kunnen via het Piet Blomplein en de Kloosterhof vanuit de Havenweg de Ameidewal bereiken. En andersom.

Op de hoogte blijven? Download de app 'Helmond bouwt'

Via de nieuwe app ‘Helmond Bouwt’, kunt u op de hoogte blijven van veel Helmondse projecten, waaronder het 25 Septemberpark. Ook kunt u via die app vragen stellen. De app is te vinden in de Apple App store en de Google Play store. Of scan de onderstaande QR-code en download de app direct.

QR-code om app Helmond Bouwt te downloaden

Ook op onze Centrum2030 pagina kunt u nog meer informatie vinden. Toch nog vragen of wilt u overlast melden?

Toch nog vragen of wilt u overlast melden?

Neem dan contact op via centrum2030@helmond.nl. Wij helpen u graag.

Uw Reactie
Uw Reactie