Zes dagen zomerkermis in de binnenstad

Vrijdag 5 juli 2024

De zomerkermis Helmond is dit jaar van vrijdag 12 tot en met woensdag 17 juli. Zes dagen lang staat een veertigtal attracties, behendigheidspellen en verkoopwagens opgesteld op de Markt, de Ameidewal en de Watermolenwal. De opbouw start maandag 8 juli. De kermis is dagelijks open van 13.00 tot 24.00 uur. Vanwege het evenement zijn er diverse verkeersmaatregelen. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

Wegafsluitingen

Van maandag 8 juli 08.00 uur tot en met donderdag 18 juli 18.00 uur is de Noord-Koninginnewal ter hoogte van de Ameidewal, de Marktstraat, de Ameidewal en de Watermolenwal (tussen Ameidewal en Torenstraat) afgesloten voor alle verkeer. Bewoners van de afgesloten wegen kunnen hun woning tijdens de kermisdagen niet of slechts beperkt met de auto bereiken. Dit geldt ook voor de aanliggende bedrijven.

Parkeren

Op de Ameidewal kan tussen maandag 8 juli 08.00 uur en donderdag 18 juli 18.00 uur niet worden geparkeerd. Op de overige parkeerplaatsen en -terreinen in de binnenstad gelden alle dagen de normale betaaltijden. De bewaakte parkeergarage én fietsenstalling Doorneind is alle kermisdagen langer open, namelijk tot 00.30 uur. Parkeergarage Elzas Passage is het hele jaar door 24/7 toegankelijk. Garage Boscotondo hanteert heel de kermisperiode de normale openingstijden. Wie de auto parkeert in de gemeentelijke garages Doorneind en Boscotondo kan via een speciale nachtingang 24 uur per dag uitrijden. In álle parkeergarages gelden tijdens de kermis de vaste tarieven. Parkeergarage Elzas Passage is gedurende de kermis bereikbaar vanaf de Havenweg; de route van-en-naar AH XL loopt in deze periode via Oostende en Torenstraat.

Fietsenstallingen

Kermisgasten die op de fiets het volksfeest bezoeken kunnen alle dagen hun rijwiel veilig stallen in Dooreind. Deze parkeergarage en fietsenstalling ligt op loopafstand van het kermisterrein en is alle dagen open en bemand tot 00.30 uur. Fietsenstalling Traverse aan de Parkweg is dagelijks bemand tot 18.30 uur, in de avond en nacht is deze stalling vrij toegankelijk. Fietsenstalling Piet Blomplein is eveneens dagelijks bemand tot 18.30 uur, daarna gesloten. Bij alle gemeentelijke fietsstallingen worden de verschillende openingstijden aangekondigd en wordt verwezen naar stalling Doorneind. Ook informeren de beheerders op de diverse locaties de bezoekers bij binnenkomst.

Weekmarkt

De weekmarkt van 13 juli verhuist naar de Noord-Koninginnewal en de Watermolenwal. De Noord- Koninginnewal is deze zaterdag afgesloten van 03.00 tot 18.00 uur evenals de Watermolenwal vanaf de Ameidewal tot aan de fietsenstalling Piet Blomplein. Het parkeerterrein voor vergunninghouders náást de bibliotheek op het Piet Blomplein is op 13 juli niet bereikbaar. De Molenstraat is tijdens de verzette markt gewoon open.

Meer informatie

Bezoek de website over Helmond Kermis.

Uw Reactie
Uw Reactie