Gratis vervoer en extra toegankelijk stembureau op de verkiezingsdag in Helmond

Maandag 3 juni 2024

Op donderdag 6 juni vinden de Europese Parlementsverkiezingen plaats. wij vinden het belangrijk dat iedereen gemakkelijk kan stemmen. Ook als dat lastig is door een beperking of ziekte. Daarom mogen inwoners met een beperking of chronische ziekte gebruik maken van gratis vervoer. Ook is er een extra toegankelijk stembureau in de Bibliotheek.

Gratis vervoer naar stembureau

Op de verkiezingsdag biedt de gemeente Helmond gratis vervoer met de Taxbus van en naar het stembureau aan. Een begeleider mag gratis mee. Er rijden extra veel busjes op deze dag, zodat de wachttijden zo kort mogelijk zijn. U hoeft geen Wmo vervoerspas te hebben om gebruik te maken van de Taxbus.

Hoe werkt het?

Om uw rit te boeken belt u met 0800 0234 795. Liefst een paar dagen voor de verkiezingsdag van 6 juni. U geeft in het telefoongesprek aan dat u een rit wil boeken naar een gewenst stembureau. De telefonisten boeken samen met u uw rit. Uiteraard mag u hulpmiddelen en een begeleider meenemen. De verkiezingsritten zijn gratis.

De Bibliotheek is een extra toegankelijk stembureau

Alle stembureaus zijn toegankelijk voor mensen met een beperking. In de bibliotheek is er extra hulp. Zo staat daar een stem-mal en soundbox, waardoor inwoners met een visuele beperking toch zelfstandig kunnen stemmen. Ook zijn er in 4 stembureaus ervaringsdeskundigen met een verstandelijke beperking als gastvrouw/gastheer aanwezig om extra te helpen.

Informatie over de verkiezingen in Helmond

Kijk voor meer informatie over de verkiezingen www.helmond.nl/verkiezingen

Uw Reactie
Uw Reactie