Wat wil Helmond met de Watertoren?

Woensdag 12 juni 2024

Afgelopen weken heeft u in een vragenlijst, via de mail en onze sociale media kunnen laten weten wat voor invulling u graag ziet voor de Watertoren. Het leeft, want ruim 2000 mensen lieten hun ideeën horen. In dit nieuwsbericht leest u hier meer over.

De uitstraling van de watertoren

Als het aan de Helmonder ligt, blijft de watertoren herkenbaar. Bijna de helft van invullers van de enquête vindt dat de uitstraling van de watertoren moet blijven zoals hij is. 40% vindt dat het gecombineerd mag worden met moderne onderdelen.

Het liefste horeca

Zo’n driekwart van de mensen ziet graag horeca in de watertoren. We zagen op sociale media bijvoorbeeld vaak het idee voor een skybar, restaurant en hotel/B&B. Ook een evenementenlocatie is een populaire optie; 57% ziet dat wel zitten. Kunst/cultuur en sport/spel kregen ook veel stemmen. Op onze sociale media zagen we bijvoorbeeld ideeën voor een klimhal of escaperoom terugkomen. Het grootste gedeelte van de invullers gaf ook aan dat ze het liefst een mix van functies zagen voor de watertoren. Dus bijvoorbeeld horeca én kunst/cultuur.

Originele ideeën

We zagen ook een hoop originele ideeën voorbij komen. Denk aan verticale landbouw, een bed&bike en zelfs ook een zwembad.

Wilt u alle resultaten nog even nalezen? Bekijk de infogram waarin alle resultaten zijn verwerkt.

Tendercommissie

Er was veel interesse om deel te nemen aan de tendercommissie. Wel 606 inwoners en 41 ondernemers wilden deelnemen. We loten twee personen die hierover nog bericht ontvangen.

Hoe nu verder?

Nog dit jaar zullen ontwikkelaars de kans krijgen om ideeën aan te dragen voor de watertoren. In de beoordeling van de ideeën wordt er gekeken naar de meerwaarde voor Helmond, duurzaamheid, prijs en wat de stad wil. Dat laatste wordt bepaald met de resultaten uit de enquête. Een beoordelingscommissie (met daarin dus een inwoner en ondernemer) beoordeelt alle ideeën. Zij bepalen samen wie de watertoren kan gaan kopen en zijn/haar idee voor de watertoren mag gaan ontwikkelen.

Uw Reactie
Uw Reactie