BoekStartcoaches en voorlezen op de markt in Helmond

Donderdag 30 mei 2024

Zaterdag 8 juni staan de BoekStartcoaches van Bibliotheek Helmond op de markt. Hiermee willen we samen met de bibliotheek aandacht vragen voor taalontwikkeling van jonge kinderen. De BoekStartcoaches zullen samen met Wethouder Cathalijne Dortmans het leesplezier onder de aandacht brengen. Ook zal de lieve BoekStartbeer op de markt rondlopen, waarmee kinderen op de foto kunnen.

Ouders met jonge kinderen (0 tot 4 jaar) kunnen zaterdag 8 juni op de markt hun kindje gratis lid maken van de bibliotheek. Daar krijgen ouders gratis een BoekStartkoffertje. Met de bon, die in het koffertje zit, kunnen ouders het koffertje in de bibliotheek laten vullen met boekjes. De BoekStartcoaches staan van 10.00 uur tot 13.00 uur op de markt.

Voorlezen

Wethouder Cathalijne Dortmans komt deze dag speciaal voorlezen voor alle kleintjes die op de markt zijn. Om 10.45 uur start het voorlezen. Tijdens het voorlezen kunnen ouders met de BoekStartcoaches in gesprek. Zij geven tips om voor te lezen, laten het effect van voorlezen zien en beantwoorden vragen die ouders hebben over boeken en voorlezen.

Wat zijn BoekStartcoaches?

De BoekStartcoaches van de bibliotheek geloven dat elk kind een kans verdient op een taalrijke omgeving. Door ouders en professionals te ondersteunen en handvaten te bieden, draagt de BoekStartcoach bij aan leesplezier en de taalontwikkeling van de allerkleinsten. De BoekStartcoach is aanwezig bij verloskundigepraktijken, het consultatiebureau, de kinderopvang en natuurlijk in de bibliotheek. De BoekStartcoach helpt graag alle ouders in Helmond.

Heeft u vragen of wilt u in contact komen met de BoekStartcoach? Mail dan naar boekstartcoaches@bibliotheekhelmondpeel.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie