Taxbus biedt nu alle Helmonders flexibel en betaalbaar openbaar vervoer

Donderdag 17 oktober 2024

Ook Helmonders zonder Wmo-indicatie kunnen vanaf nu gebruikmaken van Taxbus. Om Taxbus als openbaar vervoer toegankelijk te maken voor een breder publiek, is de prijs verlaagd naar 4 euro per persoon. Voor reizigers met een Wmo-indicatie verandert er niets.

Taxbus is een deeltaxi die alle inwoners van Helmond flexibel en betaalbaar van deur-tot-deur te reizen binnen Helmond biedt. Voor slechts 4 euro per rit kunnen Helmonders gebruikmaken van deze vorm van openbaar vervoer, waarmee het een aantrekkelijk alternatief is voor korte autoritten binnen de stad.“Taxbus verbindt Helmond”, zegt Wethouder Bonte (Mobiliteit). “We bieden inwoners meer flexibiliteit, keuzevrijheid en gemak in hun dagelijkse vervoersbehoeften. Deze vorm van  openbaar vervoer is een mooie aanvulling op het bestaande openbaarvervoersnetwerk. Met name in delen van de stad waar het openbaar vervoer niet of maar beperkt beschikbaar is.

Met het openbaar vervoer van Taxbus maken we het voor iedereen in Helmond mogelijk om gemakkelijk en voordelig van deur tot deur te reizen, zonder afhankelijk te zijn van een eigen auto.”

“Taxbus was tot nu toe vooral bekend bij inwoners met een Wmo-indicatie” vult wethouder Van Dijk (Wmo en Inclusie) aan. “De uitbreiding met Taxbus openbaar vervoer is een belangrijke stap naar een inclusieve en bereikbare stad. We bieden nu alle inwoners een betaalbare, comfortabele manier om zich te verplaatsen. Het is een mooi voorbeeld hoe we mobiliteit, doelgroepvervoer (Wmo) en openbaar vervoer met elkaar verbinden.”

Van deur tot deur – comfortabel en voordelig

Taxbus is een deeltaxi. Het biedt een comfortabele rit waarbij reizigers van huis naar een bestemming en weer terug worden gebracht. Tijdens de rit kan er omgereden worden om andere passagiers op te halen of weg te brengen. Dit maakt Taxbus deeltaxi voordeliger dan een gewone taxi.

Bestellen en betalen

Taxbus is eenvoudig te boeken via de Munckhof Regiotaxi-app of door te bellen met 0800 0234 795. Een rit van deur-tot-deur kost met Taxbus slechts 4 euro per persoon (actietarief). In het voertuig kan er met pin worden betaald. 

Praktische informatie Taxbus

Taxbus rijdt van 07:00 uur tot 24.00 uur, en vrijdag en zaterdag zelfs tot 01:00 uur ’s nachts. Taxbus is een deeltaxi. En het wijkt dan ook iets af van reguliere taxi’s: de taxi kan tot 15 minuten eerder of later dan het afgesproken tijdstip arriveren. Tijdens de rit kan er omgereden worden om andere passagiers op te halen of weg te brengen. Dit maakt de dienst efficiënter en daarmee voordeliger voor reizigers. 

Samenwerking

Taxbus is een initiatief van de provincie Noord-Brabant in samenwerking met gemeente Helmond. In juni van dit jaar introduceerde Gemeente Helmond met Provincie Noord-Brabant ook al Bravoflex. Bravoflex biedt ook deeltaxi openbaar vervoer op afroep, maar dan vanaf een willekeurige bushalte in Helmond naar het dichtstbijzijnde treinstation in de stad (of andersom). Taxbus daarentegen, biedt binnen Helmond openbaar vervoer van deur tot deur.

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie