Witgoedregeling: tegoedbon van €550 voor huishoudens met laag inkomen

Woensdag 16 oktober 2024

De energieprijzen zijn de afgelopen jaren flink gestegen. Hierdoor hebben veel mensen moeite om hun energierekening te betalen, vooral huishoudens met een laag inkomen. Wij helpen deze huishoudens met een tegoedbon van 550 euro. Hiermee kunnen zij hun oude witgoedapparaat inruilen voor een energiezuinig apparaat, zoals een koelkast, koel-vriescombinatie, vriezer of wasmachine. Het oude apparaat leveren ze in bij aflevering.

De tegoedbon is voor huishoudens met een inkomensverklaring (inkomen tot 130% van het bijstandsniveau). Inwoners die hiervoor in aanmerking komen, hebben hierover al een brief ontvangen.

Wethouder Erik de Vries (armoedebestrijding): “Iedereen in Helmond moet kunnen besparen op het eigen energieverbruik. Ik vind het belangrijk dat energiezuinige apparaten voor iedereen bereikbaar zijn. Als je moet rondkomen van een klein budget kan het moeilijk zijn om het aankoopbedrag voor een nieuw, energiezuinig apparaat op tafel te leggen. Met deze regeling ondersteunen we deze groep. Ze kunnen zo direct besparen op de vaste lasten.”

Meer informatie

Uw Reactie
Uw Reactie