Feestelijke opening nieuw ingericht en opgeknapt Wijkpark Brouwhuis

Woensdag 18 september 2024

Afgelopen weekend (zaterdag 14 september 2024) werd het geheel vernieuwde Wijkpark Brouwhuis feestelijk geopend door wethouder Arno Bonte. Wijkpark Brouwhuis is het afgelopen anderhalf jaar compleet opnieuw ingericht en werd afgelopen weekend opgeleverd. Het park moest flink opgeknapt worden, zo waren de beplantingen en speeltoestellen aan vervanging toe. Met hulp van de klankbordgroep en andere betrokkenen is er een plan gemaakt en heeft het park een metamorfose ondergaan. Het park is ingericht op de behoeften van de verschillende gebruikers van het park. Ook is het park klimaatadaptief ingericht. Zaterdag 14 september werd wijkpark Brouwhuis feestelijk geopend, met iedereen die geholpen heeft en er gebruik van gaat maken. Er waren leuke activiteiten voor jong en oud. Onder andere een Escape Room, een 4-tegen-4 voetbaltoernooi en het ‘overvlieg-ritueel’ door Scouting Brouwhuis.

Omwonenden konden meedenken over de inrichting

Bij het maken van de plannen is er veel geluisterd naar de mensen die in de buurt van het park wonen en de mensen die er gebruik van maken. Via een enquête konden inwoners aangeven wat ze graag in het vernieuwde park wilden terug zien. Ook is er een klankbordgroep opgericht die mocht meedenken en konden individuele betrokkenen hun ideeën doorgeven. In maart 2023 is er een middag georganiseerd waarbij kinderen hun stem konden uitbrengen voor nieuwe speeltoestellen. Zo probeerde de gemeente ieders belangen te horen, van hondenbezitters en voetballende jeugd tot de scoutingvereniging en mensen die slecht ter been zijn. Hierdoor zijn er nu nieuwe wandelpaden en speelvoorzieningen in het wijkpark geplaatst, houten vlonders en kleine bruggen door de wadi’s aangelegd, een kunstgras trapveldje aangelegd en een parkeerpleintje bij de scouting.

Wijkpark Brouwhuis is klimaatadaptief ingericht

Door de klimaatadaptieve inrichting zijn het wijkpark en de omgeving beter bestand tegen extreme weersomstandigheden zoals hevige regenval, hittegolven en droogte. De bestrating in een aantal aangrenzende straten is aangepast om hemelwater af te koppelen en er zijn natuurlijke spelelementen gebruikt om te spelen. De komende tijd slaat de beplanting steeds meer aan, waardoor het park steeds groener wordt. En er zijn bloembollen geplant om het wijkpark in het voorjaar kleur te geven.

Uw Reactie
Uw Reactie