Kinderwoongroep voor jonge vluchtelingen met status in Helmond

Woensdag 25 september 2024

Er komt vanaf eind 2024 een Kinderwoongroep voor 10 tot 12 jongeren (in de leeftijd van 15 tot 18 jaar) met een verblijfsvergunning in het gebouw van corporatie Woonpartners aan de Margrietlaan 4. Het college heeft dit op 24 september besloten.

In de Kinderwoongroep kunnen jongeren met een verblijfsvergunning onder begeleiding wonen. De opvanglocatie is nodig omdat er een groot tekort aan huisvesting is voor deze jongeren. De jongeren verblijven in een opvang voor jonge vluchtelingen. Als ze een status of een verblijfsvergunning krijgen, stromen ze door naar deze woongroep.

De jongeren komen eind 2024

Het pand wordt de komende tijd geschikt gemaakt voor de opvang en begeleiding van de 10 tot 12 jongeren. Het plan is dat de woongroep aan het einde van dit jaar, waarschijnlijk in de december, open kan. Deze woongroep is in ieder geval voor de komende 3 tot 5 jaar. 

Woongroep is voorbereiding op zelfstandig wonen    

De Kinderwoongroep wordt begeleid door Combinatie Jeugdzorg onder regie van de voogdijorganisatie Nidos. Dit is de voogdijinstelling die door de Nederlandse overheid is aangewezen om de voogdij uit te voeren voor alleenstaande minderjarige vluchtelingen die zonder ouders naar Nederland zijn gekomen. In de woongroep zijn 24 uur per dag mentoren aanwezig om de jongeren te begeleiden en maken met hen een start voor de inburgering. Zo worden de jongeren voorbereid om zelfstandig te kunnen wonen.      

Meer weten?

Kijk op de webpagina met vraag en antwoorden over de Kinderwoongroep.

Uw Reactie
Uw Reactie