• Stad
  • Nieuws
  • 2024
  • Juni
  • Ministerie trekt de knip: bijna 7 miljoen voor woningbouw Stationskwartier

Ministerie trekt de knip: bijna 7 miljoen voor woningbouw Stationskwartier

Maandag 24 juni 2024

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat bijdragen aan de ontwikkeling van het Stationskwartier. In totaal komt 6,8 miljoen euro naar Helmond in het kader van de Woningbouwimpuls-regeling (WBI). Met de bijdrage kunnen we 900 woningen toevoegen en onder meer een tunnel voor voetgangers en fietsers aanleggen in het verlengde van de Spoorstraat, zoals eerder met de gemeenteraad werd afgesproken.

Wethouder Van den Waardenburg is blij met de bijdrage: "Hiermee kunnen we doorpakken. Met woningen, een aantrekkelijke verbinding met de binnenstad, een fijne openbare ruimte. We bouwen hier echt aan het Helmond van de toekomst."

Stationskwartier

De ontwikkeling van het Stationskwartier past in de ambitieuze plannen van Helmond om fors te groeien. Rondom het station komen niet alleen duizenden woningen, maar wil de gemeente ook werken aan een aantrekkelijker gebied. Met specifiek deze woningbouwimpuls worden 900 woningen daarvan gerealiseerd. "Denk bijvoorbeeld aan het EHAD-terrein. Dat is nu nog een braakliggend gebied, vlakbij het station en de binnenstad. Daar zien we grote kansen om woningen toe te voegen," aldus Van den Waardenburg. "De gemeenteraad heeft dat onlangs ook bekrachtigd en ik ben blij dat ook het ministerie dat enthousiasme deelt en een substantiële bijdrage levert."

Woningbouwimpuls

Met de Woningbouwimpuls-regeling wil het ministerie van BZK woningbouw stimuleren in het hele land. Daaraan heeft het ministerie wel een aantal voorwaarden verbonden, zoals dat er met het project veel betaalbare woningen worden gerealiseerd. Alleen de beste projecten worden door het ministerie gehonoreerd. Eerder sleepten we al een financiering binnen voor het gebied in Centrum-Noord rond Oranjekade, Burgemeester Geukerspark en de Waart en voor Brainport Smart District. Onderdeel van de regeling is dat we zelf ook hetzelfde bedrag bijdragen. Daarvoor heeft de gemeenteraad eerder al geld gereserveerd.

Uw Reactie
Uw Reactie