- Stad
- Werken bij gemeente Helmond
- Vakgebieden
- Fysiek Domein
Fysiek Domein
We hebben een aantal grote ambities en opgaven in de fysieke ruimte, gekoppeld aan de groei van de stad en regio. Alle afdelingen en collega's in dit vakgebied vervullen een sleutelrol als het gaat om de ontwikkelingen van de stad Helmond.
Helmond is een stad in beweging
We hebben een aantal grote ambities en opgaven in de fysieke ruimte, gekoppeld aan de groei van de stad en regio. Alle afdelingen en collega's in dit vakgebied vervullen een sleutelrol als het gaat om de ontwikkelingen van de stad Helmond.
Je kunt werken in uiteenlopende functies
Het Fysiek Domein bestaat bij gemeente Helmond uit drie afdelingen: Stedelijke Ontwikkeling, Stedelijk Beleid en Realisatie en Beheer.
Binnen de afdeling Stedelijke Ontwikkeling (SO) bevinden zich drie teams, namelijk Vergunningen, Projecten en Grondbedrijf. De afdeling Stedelijk Beleid (SB) bestaat uit vier teams. Dit zijn de teams Ondernemen & Cultuur, Stedelijke Innovatie & Netwerken, Mobiliteit & Milieu en Wonen & Stedenbouw. Op deze twee afdelingen samen werken zo’n 140 collega’s aan projecten en beleid rondom nieuwe woningbouw en alles wat daarmee te maken heeft.
De laatste afdeling die zich bevindt in het Fysiek Domein is Realisatie & Beheer (R&B). R&B heeft een sleutelrol in het functioneren van onze stad. Een stad die bereikbaar is, economisch kansen biedt, een sociaal karakter heeft en aantrekkelijk is om in te wonen. In het werk binnen de afdeling is verduurzamen, vergroenen en klimaatadaptatie van groot belang. Daarnaast zorgen ze voor burgerparticipatie in onze projecten. De afdeling bestaat in totaal uit ongeveer 135 collega's en is verdeeld in de volgende clusters: Assets & Beleid, Ingenieursbureau, Vastgoed & Exploitaties en Wijktoezicht & Werf.
De teams van de verschillende afdelingen vertellen graag wat meer over hun werk:
Bij team Vergunningen houden ruim 25 collega’s zich bezig met alle vergunningsaanvragen binnen de gemeente Helmond. Dat zijn honderden vergunningsaanvragen per jaar, wat gaat van eenvoudige vergunningsaanvragen tot complexe dossiers. Denk maar eens aan vergunningen voor parkeren, evenementen, standplaatsen en het bouwen van allerlei panden. Het is een hecht en betrokken team dat intensief samenwerkt, verdeeld over drie clusters:
- Cluster WABO (Wet Algemene Bepalingen Omgevingsrecht): collega’s houden zich bezig met vergunningen binnen de omgevingswet, zoals; bouwen, kappen van bomen, uitwegen en strijdig gebruik (indien sprake is van ander gebruik dan is vastgesteld in bestemmingsplan).
- Cluster APV (Algemene Plaatselijke Verordening): collega’s houden zich bezig met alle overige vergunningen in de buitenruimte (zoals parkeren, evenementen e.d.).
- Cluster Ondersteuners: deze collega’s ondersteunen de vergunningsverleners van de andere clusters bij administratieve afhandeling en coördinatie.
Divers team van betrokken vakspecialisten
Welke rol je ook hebt in dit team, het resultaat van jouw werk zie je terug in de buitenruimte van Helmond en dat is boeiend. Het team werkt intensief samen met collega’s binnen de organisatie, bijvoorbeeld voor het opvragen van advies bij teams die zich bezighouden met o.a. groen, verkeer, milieu en cultuur. In ons werk zijn we afhankelijk van informatie en advies van deze afdelingen, om vergunningsaanvragen goed te kunnen beoordelen en toetsen. Het vraagt van ons veel coördinatie en het is van groot belang de wettelijke termijnen te borgen. Ons werk bestaat uit veelvuldig schakelen met collega’s, burgers en ondernemers. Het team bestaat dan ook uit een groep sociale collega’s die communicatief sterk zijn, technische affiniteit hebben en stevig in de schoenen staan. Want het werk laat zich niet altijd plannen. Het is continu prioriteren, op tijd schakelen en bijsturen. Gelukkig kun je binnen je team altijd terecht voor vragen en staan collega’s voor elkaar klaar. De teamsamenstelling is divers, qua leeftijd en persoonlijkheid, maar de collega’s zijn van het type: aanpakken en ‘down to earth’. De sfeer die heerst is prettig en het team heeft veel vrijheid in het indelen van het werk.
Innoveren & ontwikkelen
Samen kijken we ook steeds naar hoe we ons werk slimmer kunnen inrichten, bijvoorbeeld vanuit de LEAN gedachte (LEAN is een systematische (continu verbeteren) aanpak om activiteiten die geen waarde toevoegen aan het proces te verminderen of te elimineren). We treffen elkaar vaak op kantoor, maar er is voldoende ruimte om je werk ook vanuit huis te doen. Wekelijks overleggen we met het hele team en tweewekelijks met ons eigen cluster. We vinden het belangrijk om ook buiten het werk lief en leed te delen en zeker twee keer per jaar hebben we een teamdag. Helmond is een stad in ontwikkeling, dus het aanbod aan werk is boeiend. Ook houden collega’s zich bezig met neventaken (bijvoorbeeld gericht op beleid, leges, financiën), waardoor je je verder kunt specialiseren of een extra uitdaging kunt oppakken. Kortom, een fijn team om in te werken, waarbij je ook nog heel veel ruimte hebt om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.
Dit team van collega's werkt projectmatig én vanuit de bevlogenheid om de stad mooier en duurzamer te maken. In dit team houden projectleiders op het gebied van stedelijke ontwikkeling en duurzaamheid zich bezig met zowel grote bouwprojecten als aanpassingen aan de fysieke leefomgeving binnen Helmond. Denk hierbij aan Houtsdonk, Centrum+ en Nieuw Brandevoort.
Het team Projecten is een onderdeel van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling en heeft circa 100 uitdagende en complexe ruimtelijke projecten in haar portefeuille, waarbij de projectleiders een essentiële bijdragen leveren aan de ontwikkelopgaven van de stad. Het team bestaat uit circa 20 projectleiders. In hun rol als projectleider werken zij samen met diverse stakeholders in de stad. Hierbij kun je denken aan diverse belangengroepen, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars, fietsersbond, politie, brandweer, etc. Intern is een projectleider een spin-in-het-web.
Projectleiders stedelijke ontwikkeling houden zich bezig met alle facetten binnen het fysiek domein. We begeleiden grote en kleine (bouw)projecten in Helmond, ontwerpen de stedenbouwkundige plannen en de buitenruimte en we ontwikkelen bestemmings- en omgevingsplannen. Bij alles rekening houdend met wat van invloed is op de leefomgeving. Denk aan voldoende groen, aansluiting op de infrastructuur en invloed op sociale voorzieningen. Projectleiders duurzaamheid houden zich bezig het verduurzamen van de stad. Helmond heeft als doelstelling om in 2035 klimaatneutraal te zijn. Om tot deze doelstelling te komen zijn lopen er projecten op alle gebieden binnen de duurzaamheid, zoals de opwek van duurzame energie, duurzaam bouwen, warmtenetten, energiearmoede en meer.
Naast de projectleiders bestaat het team uit projectondersteuners. Samen begeleiden zij grote en kleine (bouw)projecten in Helmond. Aspecten waar rekening mee gehouden wordt zijn bijvoorbeeld voldoende groen, aansluiting op de infrastructuur en invloed op de sociale voorzieningen. De bouw van een groot aantal nieuwe wijken en groei in inwoners is een interessante en complexe uitdaging waar we voor staan binnen Helmond. We gaan niet alleen over stenen, maar kijken naar duurzaamheid en economische, culturele en sociale impact van de projecten. Participatie van en met inwoners en ondernemers is van groot belang binnen de projecten die we doen. Daarnaast houdt een deel van de afdeling zich bezig met alle randvoorwaardelijke zaken, zoals vergunningen en het juridische kader waarbinnen we werken.
Maatschappelijke impact
Als je werkt binnen dit team dan ben je betrokken bij de basis van grote zichtbare fysieke wijzigingen in de stad. Dit maakt dat je werk maatschappelijke impact heeft. Collega's voelen dat als een verantwoordelijkheid en hebben de missie om de leefomgeving voor iedereen te verbeteren.
Het team werkt intensief samen, want elke collega voegt vanuit kennis of expertise iets toe aan de projecten die we doen. We zijn als afdeling veel samen op kantoor, lunchen vaak gezellig samen en hebben jaarlijks een ontmoetingsdag. Een collegiaal team met een informele cultuur waar veel ruimte is voor humor en persoonlijke ontwikkeling!
Team Grondbedrijf is onderdeel van de afdeling Stedelijke Ontwikkeling. Een afdeling die als ronkend hart van de groei en ontwikkeling van Helmond functioneert. Een afdeling waarin de interne en externe contacten hand in hand gaan. Naast onderdeel van de gemeentelijke organisatie zijn we vooral ook netwerkers en uithangbord van Helmond, in de stad en in de regio.
Binnen het team vind je planeconomen, medewerkers die zich bezighouden met de aan- en verkoop van grond en juristen. Met het actievere grondbeleid waar Helmond de komende jaren voor staat, is dit echt een club van ontwikkeling. Als team willen we echt één team zijn, zodat we medewerkers kunnen enthousiasmeren en ontwikkelen en om een toekomstvisie uit te dragen voor zowel het gemeentelijk grondbeleid als voor het team.
Dit team is verdeeld in de clusters Ondernemen en Cultuur. Tevens werken we vanuit deze clusters voor het regionale programma ‘Onderwijs & Arbeidsmarkt’. We brengen expertise en kennis in binnen deze programma's en denken inhoudelijk mee.
Ondernemen
Als gemeente zorgen we voor de juiste randvoorwaarden, zodat inwoners en ondernemers optimaal kunnen ondernemen, wonen en leven. De 20 collega's binnen cluster Ondernemen zetten zich hier elke dag voor in en dat doen zij niet alleen. Dat doen zij samen met partners en stakeholders, integraal en vraaggericht: van buiten naar binnen. Het netwerk staat centraal en de behoeften en ontwikkelingen in de markt en de omgeving om ons heen geven richting.
Ondernemen kent vele thema's, denk aan ruimtelijke economie, topsectoren, duurzaamheid, accountmanagement, arbeidsmarkt en onderwijs. Accountmanagers richten zich met name op de relatie met ondernemers. Ze leggen verbindingen en staan met het ene been in de stad en het andere been binnen de gemeentelijke organisatie als verbindende schakel. Collega's van ruimtelijke economie houden zich onder andere bezig met de ontwikkeling en verduurzaming van bedrijventerreinen. Daarnaast is het team verantwoordelijk voor onder andere retail- en horecabeleid. Ook spelen we een rol in het samenwerkingsverband SGE (Stedelijk Gebied Eindhoven) met 9 omringende gemeenten. Samen bundelen we de krachten om de ambities van Brainport door te ontwikkelen tot hoogwaardig werkgebied met een aantrekkelijk woonklimaat met aansprekende voorzieningen. Daarnaast houden we ons bezig met de ontwikkeling van de topsectoren Foodtech, Slimme Maakindustrie en Automotive.
Cultuur
Het cluster Cultuur bestaat uit 8 loyale en gedreven collega's met een groot hart voor Helmond. Cultuur speelt een belangrijke functie voor behoud van een gezonde stad en leefomgeving. Indirect draagt dit team elke dag bij aan een plezierige leefomgeving voor Helmondse inwoners en bezoekers.
Binnen het team werken collega's aan diverse thema's zoals erfgoed, archeologie, leisure, evenementen, beeldende kunst, subsidies, musea en broedplaatsen. Het team werkt nauw samen met instellingen zoals de bibliotheek, Kunstkwartier, Speelhuis, Cacaofabriek en Loods 20. Daarnaast houdt het team zich ook bezig met nieuwe initiatieven en stimulering van kunst in de brede zin.
Werken vanuit een maatschappelijke drijfveer
Team Ondernemen & Cultuur bestaat uit een diverse mix van mensen. Iedereen werkt vanuit de drijfveer iets te willen betekenen voor inwoners en ondernemers. Hoewel we indirect bijdragen aan ontwikkelingen van de stad, maken de schaalsprong en ambities van Helmond ons werk interessant en dynamisch. Er is ruimte om mee te werken aan innovatie en voortuitgang. Wij zijn een team van netwerkers en verbinders, dat maakt dat we ook onderling betrokken zijn bij elkaar. Vanuit de verschillende thema's werken we met elkaar samen en delen kennis waar het kan. We werken hard, maar er is ook ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Een collega vertelt:
“Het vertrouwen en de waardering die ik hier voel voor het werk en de relatie met de ondernemers uit de stad, dat is echt heel fijn. En ja, er is nog altijd veel werk te doen en ik wil daar onderdeel van zijn. Al die prachtige ontwikkelingen die de stad doormaakt en dat ik daaraan kan bijdragen en de ambities en uitdagingen die er nog liggen.”
Het team Stedelijke Innovatie en Netwerken is de verbindende kracht in het ontwikkelen en realiseren van belangrijke doelen op het gebied van stedelijke innovatie, zoals de Schaalsprong en Brede Welvaart. Met een team van 11 leden werken we aan strategische planning, ontwikkeling en evaluatie voor zowel de korte als de lange termijn van stad en regio.
Ons werk is gedreven door de volgende overkoepelende doelen:
- Bijdragen aan maatschappelijke opgaven
Door het ontwikkelen en bevorderen van een duurzame, inclusieve en veilige leefomgeving dragen we bij aan grote maatschappelijke opgaven en transities op het gebied van brede welvaart, mobiliteit, energie, klimaat en digitalisering. Deze opgaven komen samen in de Schaalsprong en grote gebiedsontwikkelingen, en hebben directe invloed op de leefbaarheid van onze stad en de kwaliteit van leven van onze inwoners. We streven ernaar om inclusieve en ethisch verantwoorde innovaties te bevorderen, die iedereen ten goede komen en gelijke kansen bieden. - Stimuleren van een bloeiend ecosysteem
We stimuleren een bloeiend ecosysteem ter bevordering van de groei en het succes van de Brainportregio. Dit doen we door innovatieontwikkelingen te faciliteren in ons ‘levend laboratorium’ op en rondom de Automotive Campus, en door pilots en experimenten met slimme oplossingen te ondersteunen, waarbij gebruik wordt gemaakt van digitalisering en data, zoals het DMI-initiatief. - Bevorderen van economische groei
In samenwerking met collega's van Economie bevorderen we economische groei en werkgelegenheid in Helmond. Dit doen we door het aantrekken van bedrijven, talent en investeringen via ons netwerk en innovatieve benaderingen, terwijl we zorgvuldig taken afstemmen om te voorkomen dat we buiten onze verantwoordelijkheid treden.
Onze rol en aanpak
Onze focus ligt op het bevorderen van inclusieve en ethisch verantwoorde innovaties, zowel binnen onze organisatie als in samenwerking met externe partijen zoals bedrijven, kennisinstellingen en onderwijsinstellingen. Innovatie binnen ons team gaat verder dan alleen technologie; we werken ook aan innovatieve beleidsinitiatieven en publiek-private samenwerkingen.
We hebben een aanjaagfunctie op onderwerpen waar de gemeente een onderscheidend vermogen heeft of ontwikkelt. De afgelopen jaren hebben we goede banden opgebouwd met onder andere de VNG, G40 en ‘Brussel’, en deze willen we graag verder uitbouwen. Daarnaast ligt de uitdaging binnen ons team om de rest van de organisatie te ontwikkelen op het vlak van innovatie.
Als stad staan we voor grote uitdagingen, zoals de Schaalsprong en het werken aan bestaanszekerheid. Dit kunnen we als gemeente niet alleen. Andere partijen zijn essentieel om Helmond naar de volgende fase te brengen, zowel qua denkkracht als qua financiering. Het team Stedelijke Innovatie en Netwerken speelt hierbij een centrale rol.
We bouwen proactief aan een netwerk met belangrijke stakeholders en financiers, zowel binnen als buiten de organisatie en op regionaal, nationaal en internationaal niveau. We verkennen, signaleren en benutten kansen voor de gemeente en dragen zo bij aan de vier lange termijn kernopgaven:
- Meedoen, Rondkomen, Vooruitkomen
- Duurzaam & Leefbaar
- Economisch vitaal, innovatief en aantrekkelijk
- Bestuur en organisatie
Het belang van Helmond en haar inwoners staat bij ons voorop. Zo dragen wij bij aan het succes van Helmond en de Brainportregio.
De teammanager vertelt: “Als Helmond staan tussen de grote steden als Hamburg, Barcelona en Düsseldorf. Dat maakt me wel trots. We zijn binnen Helmond bezig met innovatie, dat mogen we ook echt wel uitstralen. Het is een stad die zich enorm heeft ontwikkeld en als toch nog kleinere stad onder de 100.000 inwoners op internationaal speelveld actief mag zijn.”
Dit is een deskundig en professioneel team bestaande uit twee clusters, mobiliteit en milieu.
Mobiliteit
Dit cluster is het grootste cluster, niet alleen bestaande uit verkeerskundigen maar bewust ook uit collega's met een heel andere achtergrond. Binnen mobiliteit werken de collega's namelijk elke dag aan de mobiliteitstransitie van de stad Helmond. Dat gaat verder dan alleen wegen en spoorlijnen. De projecten zijn niet alleen lokaal, maar ook regionaal en Europees. Want Helmond heeft Europees naam als het gaat over ‘Smart Mobility'. Daar zijn we trots op, en we zijn nog lang niet klaar. De plannen en programma's voor de komende jaren zijn ambitieus. Ons werk gaat van het nemen van verkeersbesluiten, het vormgeven van beleid tot projectleiding van grote stedelijke ontwikkelingen. Daarnaast houden collega's zich bezig met (behoud van) verkeersveiligheid, parkeren, deelmobiliteit, data, modelleren, ontwerpen en gedragsverandering van mensen. Van strategisch tot operationeel, van uitdenken tot oplevering; dat maakt het werk zo interessant!
Een van de collega van cluster Mobiliteit vertelt: “Het is een vakgebied waar altijd werk is, want zolang er mensen zijn die iets willen gaan doen, gaan werken of ontspannen, of noem maar op, dan willen mensen zich verplaatsen. Door de jaren heen zie je dat dit verandert, de manier waarop en de manier hoe mensen tegen mobiliteit aankijken, dus het vakgebied blijft ook altijd afwisselend. Helmond is dan ook wel een stad met durf, Helmond is echt een projectenstad om dingen voor elkaar te krijgen. De handen uit de mouwen, dat maakt ook dat je resultaat ziet.”
Milieu
Binnen milieu houden collega's zich bezig met verschillende thema's: bodem, externe veiligheid, geur, geluid en lucht. Elk thema is een vak apart. Werkzaamheden bestaan o.a. uit bodemonderzoek, bodemsanering, onderzoek naar luchtkwaliteit, plan van aanpak geluid en geluidsberekeningen, het geven van integrale milieuadviezen, accountschap met de Omgevingsdienst en hoogspanning. Ook bodemwarmte en algemene duurzaamheid zijn onderdeel van dit cluster. Op gebied van bodem is gemeente Helmond ‘bevoegd gezag', wat inhoudt dat we alles op gebied van bodem zelf in beheer hebben en dat is vrij uniek. Onze organisatie heeft daardoor veel kennis en expertise in huis. Helmond staat bekend als vooruitstrevend in het PFAS-gebeuren. Duurzaamheid speelt in alle projecten een belangrijke rol, want Helmond is op weg om in 2050 een klimaatbestendige stad te zijn. Binnen dit team werken beleidsadviseurs, beleidsmedewerkers, een accountmanager, juridisch medewerkers en een ondersteuner.
Een van onze collega’s binnen cluster Milieu vertelt graag waarom hij trots is op zijn werk: “Het leuke van dit werk is dat je een technische achtergrond op het onderwerp hebt en je een vertaalslag moet maken naar hoe de bestuurders naar deze onderwerpen kijken. Schakelen met verschillende teams, maar ook met externen om de tafel zitten om informatie van buitenaf op te halen om Helmond leefbaar te houden. Goede stappen zetten en samen vooruit komen, dat maakt mij trots.”
Warm team van specialisten
Dit team is een groep betrokken collega's die zorgen voor een warme cultuur en prettige sfeer. De deur staat voor elkaar open en er is veel ruimte voor talentontwikkeling. We werken veel samen op kantoor, maar zijn ook regelmatig op locatie te vinden (afhankelijk van je functie). Hoewel de clusters zelfstandig werken, zetten we in op steeds meer integraal samenwerken. We zijn trots dat we allemaal een steentje bijdragen aan de ambities van de stad Helmond.
Bij team Wonen & Stedenbouw staat het werk in teken van woningbouw en ontwikkeling en uitvoering van woningbeleid. Gemeente Helmond zet stevig in op het realiseren van woningen voor diverse doelgroepen, zowel huur als koop. Binnen dit team is ook het verstrekken van starters- en duurzaamheidsleningen belegd. Binnen het cluster werken een regisseur woningbouwversnelling, beleidsadviseurs wonen en coördinatoren. De wet- en regelgeving is sterk aan verandering onderhevig, dat maakt dat collega's flexibel zijn en het leuk vinden om hierop in te spelen.
Team Assets & Beleid bestaat uit ruim 35 collega's. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het beheren van alles in de openbare ruimte.
Als team zorgen we ervoor dat de kwaliteit van de openbare ruimte in de stad op het gewenste niveau blijft en dat beschikbare middelen zo doelmatig mogelijk worden ingezet. Ook wordt beleid gemaakt voor beheer en onderhoud. Binnen dit team werken technische specialisten van diverse disciplines, zoals, wegen, groen, water en afval samen met beleidsmakers en integrale adviseurs aan een mooi, schoon, veilig en duurzaam Helmond.
Een collega vertelt:
“De afdeling Realisatie & Beheer en team Assets & Beleid passen goed bij mij. Daar lopen mensen niet strak in het pak rond. Mensen zijn amicaal en dingen worden gewoon gezegd zoals het is, er wordt niet omheen gedraaid. We weten allemaal wat we aan elkaar hebben!”
Binnen het Ingenieursbureau werken ruim 35 gedreven en gepassioneerde collega's in diverse rollen; projectmanagers, werkvoorbereiders, toezichthouders, technisch adviseurs en ondersteuners.
Dit team bestaat uit loyale aanpakkers, generalisten, die werken vanuit passie. Collega's werken veel samen met andere partijen zoals Rijkswaterstaat, prorail, waterschap en ondernemers in de stad. De afdeling Stedelijke Beleid, Stedelijke Ontwikkeling en het team Assets & Beleid zijn onze interne opdrachtgever, waarna wij de plannen uitwerken naar projectplannen en aanbestedingsdocumenten. Daarnaast werken ze intensief samen met de collega's van het team Wijktoezicht & Werf, die invulling geven aan de uitvoering en het beheer van de openbare ruimte. Een van onze projectmanagers beschrijft het werken als volgt:
“De autonomie hier is echt wel fijn, je mag zelf sturing geven aan projecten. Daarnaast zijn de collega’s betrokken en zeer kundig. Er heerst ook een gezonde aanpakkersmentaliteit. Het is niet lullen, maar poetsen. Dat creëert vooruitgang en geeft energie.”
Binnen dit cluster werken ruim 40 collega's die zich bezighouden met projectleiding en beheertaken op verschillende onderdelen:
- Vastgoed: In totaal hebben we ruim 140 panden in beheer, zoals sporthallen en scholen. Deze gebouwen worden onderhouden en beheerd door collega's vanuit dit team. Daarnaast adviseren we over vastgoedvraagstukken, coördineren we verhuur, nieuwbouw en verbouw aan gemeentelijke panden.
- Exploitaties: De collega's in dit cluster houden zich bezig met parkeerbeheer, markten, kermissen, buitenreclame en recreatiegebieden binnen Helmond.
- Facilitaire zaken: Deze collega's dragen zorg voor de interne dienstverlening, zoals bemensing van de receptie en bodes voor de raadzaal, inkoop van energie en contractbeheer. Zij zorgen ervoor dat collega's van de gemeente goed hun werk kunnen doen.
De teammanager, voorheen projectleider vastgoed, vertelt het volgende: “De diversiteit aan gebouwen is echt enorm. Van een poppodium tot een zwembad tot een kinderdagverblijf. Het zijn allemaal maatschappelijke gebouwen. Je bouwt dus misschien wel stenen, maar wel met een maatschappelijk doel. En dat je dat dan echt gerealiseerd ziet worden of mag beheren, dat is echt heel gaaf.”
Onze missie: De stad mooier maken!
We kunnen wel zeggen dat de mensen binnen deze afdeling ‘getrouwd zijn met hun werk'. Gelukkig getrouwd wel te verstaan en vol passie voor wat ze doen. De collega's zijn gedreven doordat zij zichtbaar een steentje bijdragen aan het mooier maken van de stad. Mensen zijn betrokken bij de stad, krijgen de ruimte om vanuit eigen expertise hun werk vorm te geven. Omdat Helmond zich zo sterk ontwikkelt is het werk steeds wisselend, vernieuwend en uitdagend. De cultuur is te typeren door: klantgericht, vakkundig, informeel en gedreven. We werken graag samen op kantoor, maar er is ruimte om je werk zelf in te delen en hybride te werken. En we treffen elkaar ook graag op de vrijdagmiddagborrel.
Collega's aan het woord
Onze collega's binnen het Fysiek Domein vertellen graag wat meer over hun werk bij de gemeente.
- Jack Vogels, Senior Projectmanager
- Nicole Vereijken, Medewerker Ontwikkeling
- Sanne Talacua-Polman, Beleidsadviseur Cultuur