Boomtuintje
U ziet ze steeds vaker: fleurige minituintjes rondom bomen. Ze zien er niet alleen leuk uit, maar zijn ook goed voor vogels en insecten als schuilplaats of voor voedsel. U kunt zo’n boomtuintje zelf aanleggen en onderhouden. Hier leest u meer over hoe u dit kunt doen, met onze hulp eventueel.
Zelf een boomtuintje aanleggen en beheren
Alleen, samen met de buren, of de kinderen van school? Meldt u dan aan via onderstaande meldknop. Geef hierbij aan waar u het boomtuintje wil maken. Wij kijken dan of dit een goede plek is om een tuintje aan te leggen en laten u dat weten. U krijgt dan meteen de basisregels en tips over hoe je het boomtuintje aanlegt en onderhoudt. U krijgt van de gemeente een boomtuinbordje dat u in het tuintje kunt plaatsen. Met dit bordje voorkomt je dat de gemeente het tuintje tijdens onderhoud weer leeg maakt. In de folder staat het ook allemaal beschreven. Klik op de onderstaande button om een boomtuintje te registreren en hulp hierbij aanvragen.
PlantTIP: Kies voor planten die van nature in Nederland voorkomen
Planten die van nature in Nederland voorkomen zijn aangepast aan onze omgeving, zoals het weer en de bodem. Sommigen doen het goed in de schaduw, andere planten hebben liever een plekje in de zon. Let hierop als u uw boomtuintje aanlegt.
- Panten die passen in een zonnige boomtuin: Diamantgras, Rode valeriaan, Blauwe strobloem, Bossalie, Aster
- Planten die passen in een boomtuin met halfschaduw: Aster, Veldbies, purperklokje, viooltje of geranium
- Planten die passen in een schaduwrijke boomtuin: Mannetjesvaren, elfenbloem, nieskruid, purperklokje of gele aardbei.
Trots op het boomtuintje?
Deel een foto van uw tuintje op social media met de #BoomtuintjeHelmond. Wij gebruiken uw foto dan mogelijk voor verdere promotie van de boomtuintjes.